136 – Radio Houdi tar Debatt

2015-08-23

Ny säsong av Radio Houdi. Denna gång tar John & Anders Debatt

Enligt John var ljuspunkten i sommarens usla väder att han hittade Johan Falk-filmerna och har fullständigt knarkat dessa.

Tragiska händelser med lyckligt slut bevisar att Jesus är Guds son (!). Vi tipsar om en ny podcast av C-J Åkerberg om konspirationsteorier. Vi svarar på lyssnarfrågor om autenticitetsvurmen och varför en känsla blivit lika eller mer viktigt än expertis inom vissa fält vilket leder oss in på omslag av typen Beatles “butcher”-omslag samt Scorpions Virgin Killer-omslag.

Och på tal om skivor: Vi berättar var David Gilmour “snodde” riffet han använder i sin nya låt Rattle that lock och tipsar om en frågesport: Är det text från heavy metal sång eller textstycke taget från Bibeln?

Till sist diskuterar vi SVT-programmet Debatt och senaste avsnittet gällande kvinnoförtryck i förorterna där Behrang Kianzad grimaserar när Ivar Arpi hävdar att religion kan vara kulturbärare. Samma gamla dogm om religioners ofelbarhet.

Givetvis diskuterar vi snabbt nya tekniker som Windows 10, Apple Watch, Amazon Echo innan vi avslutar med att hedra Lars Amble och lyssnar på en rant av John gällande SD:s reklamkampanj i tunnelbanan.

Vi kastar oss mellan ämnena lika mycket som Behrang Kianzad bytte ansiktsuttryck i Debatt.
Välkomna till en ny säsong av Radio Houdi!

BRASKLAPP: När John säger han ska se ”sista Johan Falk-filmen” i avsnittet menar senaste avsnittet Lockdown och inte den avslutande Johan Falk-filmen som släpps dagen efter inspelningen.

Johan Falk: Gruppen för särskilda insatser – officiell trailer

Länkar som nämns i avsnittet
* Johan Falk filmerna
* Podcast / Video – Mattias Ribbing
* Veckans Hesselbom – YouTube
* Kvalificerat Hemligt poddradio
* Vendela blev överkörd av traktor – Jesus.se
* Beatles’ ‘Butcher Cover’ Album Fetches More Than $15,000
* Virgin Killer – Wikipedia, the free encyclopedia
* Heavy Metal Lyric or Bible Verse?
* Debatt – 20/8 22.00 | SVT Play
* Amazon Echo: Always Ready, Connected, and Fast.
* Lars Amble – Wikipedia

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.