165 – Radio Houdi firar Kungen


I veckans avsnitt av Radio Houdi firar John och Anders Kungen (och hyllar Princen)

Vår Kung fyller 70 år. Anders och John mår dåligt då Anders är sjuk och Johns Yankees förlorar matcher.
Är man emot demokrati om man gillar Kungen? Och på tal om “kungligheter” går vi igenom några av de konspirationsteorier som omgärdar sångaren Prince död.
Ska islam påverka vad våra barn äter på dagis? Kan man bli av med knäsmärtor genom att pussa ett Jesusbarn? Detta och mycket mer i veckans avsnitt.

Veckans klappträ och veckans låtstöld hinner vi också med.

Prince pratar om chemtrails och Illuminati i intervju

https://www.youtube.com/watch?v=Ze04JJPoo-8

Länkar som nämns i avsnittet
* CHC@CIN: Phillips honors Prince with walk-up music – YouTube
* CLE@MIN: Target Field celebrates Prince’s legacy – YouTube
* Conspiracy Theorists Think Prince Died For Speaking Out On Chemtrails – Vocativ
* Prince’s Death a Conspiracy After Exposing the Illuminati?
* Zikavirus — Folkhälsomyndigheten
* Prince Died From Chemtrails, Say Conspiracy Theorists | Skepchick
* Prince Death Conspiracy: Singer’s Business Empire Reportedly Lacked Control, Advisers Were Traded Out?‎
* Antivaccine cranks ask: Did the flu vaccine kill Prince?
* Police: Prince Was Murdered
* Prince Talks About Chemtrails New World Order Illumanti Depopulation – YouTube
* PALMEMORDSPODDEN : PMP 74: Fejka sin död / Carl Stanley
* Giving up beef will reduce carbon footprint more than cars, says expert | Environment | The Guardian
* http://www.svtplay.se/video/7972690/tror-du-jag-ljuger/tror-du-jag-ljuger-avsnitt–5
* Madness – Embarrassment (1980) (HQ) – YouTube
* FOREIGNER – COLD AS ICE – YouTube
* Maxine Nightingale – Right back where we started from – YouTube
* Adele – Hello – YouTube


6 svar till “165 – Radio Houdi firar Kungen”

   • Det tråkiga med det här är ju att skolavslutningen är både en tradition och obligatorisk. Så även om de skulle ta bort skolplikten i det här fallet, så vad dom gör är ju att utesluta de som inte är religiösa och tydliggör att det är ateisterna som inte är det normala. Den religiösa skolavslutningen blir helt enkelt det normala som ”alla” går på. Förutom skumma ateister förstås.

    Det jag finner så fruktansvärt irriterande är att det finns ett alternativ som är bättre på alla sätt. Varför inte helt enkelt ha skolavslutningen sekulär och låta de föräldrar som vill gå till kyrkan efter avslutningen göra det? Då slipper kyrkan ha totalt ointresserade personer där och vi slipper få gammal vidskepelse slängd i ansiktet på oss.

    Sen har jag lite svårt att förstå varför de partier som påstår sig vara liberala skulle anse att det här är ok. Att KD och SD tycker det är är en bra deal, det är ju självklart. Den ena vill ju gärna ha in mer gud överlag i samhället och den andra gör ju allt för att muslimer ska känna sig ovälkomna.

    Moderaterna har en liberal falang som inte borde gilla detta, dock har de ju även en konservativ falang som säkert tycker det här är bra. Centern och liberalerna påstår sig båda vara liberala så varför dom överhuvudtaget vill göra det här övergår mitt förstånd.

    • Håller med. Även om jag kan förstå idén att kyrkor är stora och de är bra samlingslokaler (även om man kommer se en avrättad sektledare hänga på sitt kors längst fram).
     Problemet i dag är ju inte bara de ateistiska barnen. Problemen är ju de som har andra religioner som kanske inte känner sig bekväm med att befinna sig i en kristen kyrka.

 1. Jag vill tacka för ett underbart program, och vill bara säga att trots att jag inte tycker lika som John i allt, så är han en stor förebild för mig. Jag håller iofs med John när det gäller förkylning och handskakande. Jag är fortfarande lite ledsen över att jag var förkyld när jag träffade på John i Sandviken och inte skakade hand med honom. Jag hoppas kunna få chansen framöver.

  Nu till punkten där jag inte tycker lika som John. Jag är motståndare till kungahuset av demokratiska skäl. Att personer i det här landet kan födas till åtalsfrihet är ett oerhört stort brott mot likhet inför lagen. Huruvida vår nuvarande kung gör brott eller inte är inte relevant för frågan. Så länge som vi inte har likhet inför lagen, oavsett orsak (kung, religion, hudfärg, sexuell läggning), så har vi ett arbete som måste utföras för att stärka demokratin i landet. Hur mycket det ena eller andra kostar i monetära termer är i det här fallet inte något jag tycker hör hemma i debatten, då kostnaden i demokratiska termer är för stor.

  Demokrati är större än att ”majoriteten bestämmer”. Nu är detta exempel extremt, men iaf. Om 51% av befolkningen bestämmer att de andra 49% inte är önskvärda och avrättar dem, så är det inte demokratiskt, bara ett majoritetsbeslut.

  Som en sista reflektion, som i sig inte är relevant för huruvida vi ska ha en kung eller inte, är att Sveriges kungahus ska vara av den rena evangeliska läran enligt den Augsburgska trosbekännelsen, se https://lagen.nu/1810:0926 §4 . Där står ” De fördöma alla kätterier, som uppkommit i denna punkt, såsom manikéerna, vilka antogo två urprinciper i tillvaron, en god och en ond; likaså valentinianerna, arianerna (se också), eunomianerna, muhammedanerna och alla andra dylika.” Kungen ska därmed enligt vår grundlag fördöma muslimer. Om inget annat bör åtminstonde denna paragraf försvinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.