177 – Det våras för Radio Houdi


Nytt avsnitt där John och Anders berättar sanningen om Moder Teresa
John hamnar i gaturace på E4 men hinner hem för att spela in detta avsnitt av Radio Houdi.

Håll i er!
I detta avsnitt diskuterar vi – förutom Moder Teresa:
FM Radio, Gene Wilder, Mel Brooks, Det våras-filmerna, Christopher Hitchens, SETI, Peter Jezewski, Spridningskollen, Katolska Kyrkan, Massflykt från kyrkan i Norge mm.

Anders delar ut Veckans Klappträ och berättar om ett Tokigt Bibelord och både Anders och John rekommenderar något bra.

Välkommen till podcasten som det våras för på hösten.

Christopher Hitchens om Moder Teresa i Bullshit

Länkar som nämns i avsnittet


3 svar till “177 – Det våras för Radio Houdi”

 1. Tack för åter ett oerhört trevligt avsnitt. Vid ett tillfälle när jag diskuterade kristendomen med en vän som är ungjordskreationist, så tog han upp just Matteus 5:17-20 som exempel på när Jesus visade på orimligheten i lagarna, och att ingen någonsin kan klara av att följa dem alla. För mig känns det som att skruva rejält på texten för att tolka den så fördelaktigt som möjligt, men han stod på sig.

  En annan sak jag brukar påpeka är att det är från budorden man får att det är förbjudet att avbilda Mohammed. 5 Mosebok 5:8 Du skall inte göra dig någon bildstod, någon avbild av någonting uppe i himlen eller nere på jorden eller i vattnet under jorden. Om nu budorden är så viktiga, så borde Jesus på korset vara ett brott mot dem.

 2. Intressant om Moder Teresa i SvD – ”När jag kommer över boken ”Kom, var mitt ljus” av Brian Kolodiejchuk förlorar jag farten. Hamnar i hennes brev och personliga anteckningar. I det som teologerna kallar Själens dunkla natt.

  I varje brev ber hon uttryckligen att det ska brännas omedelbart efter läsningen. Ingen ska veta att hennes förtvivlan egentligen är övermäktig, hennes hjärta kallt, hennes ensamhet enorm. Hon lider och självförbränner. Gud svarar henne inte. Det är tyst.

  I över 40 år är Gud tyst.”

  http://www.svd.se/moder-teresa-var-inte-mansklig/om/svds-kulturmagasin

 3. Tack för ett mycket bra program. Det är ett nöje att höra er diskutera/prata/umgås. Saknar lite av cold reading-snack och annat ni hade i början av programserien.
  Men jag ger er högsta betyg. Dock så gör jag det inte i iTunes. Det beror på att det är skitkrångligt, har läst mig till att jag måste installera iTunes och skapa apple-konto, vilket jag dessutom inte tänker göra av principiella skäl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.