181 – Radio Houdi är LIVE!

2016-10-16

Det här avsnittet spelades in live inför publik på Söders Källare i Stockholm 12 oktober

Anders har äntligen sett Star Wars: The Force Awakens. John har skaffat hundvalp och berättar om hur det går.
Hur fungerar sajten där man kan utträda ur Svenska Kyrkan på 10 sekunder? Går det? Svenska Kyrkan försvårar processen. Och vad går kyrkoavgiften till?
Hur svarar man på argumentet “jaha, om du vill att jag ska bevisa gud får du bevisa att kärlek finns”?
Satirtecknare ihjälskjuten i Jordanien.
Väggkonst väcker känslor i Uppsala.
Carolina Gynning blir ännu ett bedragande medium.
Vi svarar på tuffa frågor vi fått på Twitter och Radio Houdi roastas.
Radio Houdi hinner rekommendera samt leverera ett tokigt bibelord innan första liveinspelningen går till ända.
Mycket nöje!

Benedict Cumberbatch och David Gilmour

Länkar som nämns i avsnittet

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 comments on “181 – Radio Houdi är LIVE!

 1. Hej John och Anders

  Vill först och främst återigen tacka för en mycket trevlig tillställning på liveinspelningen. Extra trevligt att vi fick tid att växla några ord både före och efter själva inspelningen. En sak jag tänkte på var att ni (naturligtvis) inte har någon koll på vem jag är, men att jag lyssnat så mycket på er och interagetrat med er i sociala medier såpass att det nästan är som att jag skulle känna er. Har ni kännt på det viset någon gång, att ni träffar någon som känslan är att ni känner personen utan att personen ifråga känner er?

  Lite kommentarer till inspelningen (och podden som jag nu hunnit lyssna på igen då).

  Det var skoj att höra era röster nedtonade i samband med jinglarna. Kanske inget för ordinarie avsnitt, men passande i live-formatet.

  Ett citat från avsnittet är när Anders säger att man ska få ”skända religion utan konsekvenser”. Sen fyller han i att allt man gör får konsekvenser, men att bli skjuten inte är en rimlig konsekvens. Jag tycker det är viktigt att veta att om det är äkta yttrandefrihet så kommer det du säger att kunna få konsekvenser enligt ”Du har rätt att säga vad du tycker, och på samma sätt har andra rätt att kommentera det du sagt.” Jag har rätt att skända religion, men de som ogillar det jag sagt har då också rätt att säga att de inte gillar det jag sagt (och om jag tex äger en affär har de rätt att inte längre handla där tex). Men hot, misshandel, skadegörelse och liknande eller värre yttringar är inte yttrandefrihet.

  En av de saker som ni diskuterade var god ton. När jag hör ordet så för mig borde det i princip betyda samma sak som ”diskutera sak och attakera inte person”. Tyvärr är det inte så. Ja, och inte hålla på med halmgubbar och andra sådana fula knep naturligvis.

  Slutligen hoppas jag att det här är något som kommer att hända fler gånger. Mycket trevligt som sagt!

  Med Vänliga Hälsningar
  Torbjörn Lindquist

  • Jag kan ha uttryckt mig lite snurrigt. Allt man gör har konsekvenser, och en konsekvens av att med ord ha skändat religion, skulle kunna vara att någon argumenterar för att det man säger är dumt eller att man förlorar en ”vän” – inte mord. /Anders