#11 – Kryssningsbåt (färja eller fartyg) i Noas kölvatten

2012-05-15

John är tillbaka från att showa på kryssningsfartyg utanför Frankrike och Spanien är laddad att starta upp ett nytt avsnitt av Radio Houdi.

Anders är tillbaka från konferens och båtresa till Gotland.
Detta marina tema blandas med sand från Omaha Beach, hur många sekunder man känner igen Maria Möller eller ej på en flygplats, tokiga heliga ord och tokiga heliga hemsidor som ger virus samt placeboarmband för sjösjuka.

Allt rundas av med en “skönsång” av VoF:s ordförande Martin Rundkvist.

Försök bara hänga med i svängarna i detta fulladdade program så kör vi!

LÄNK FRÅN PROGRAMMET:
Religion större virusrisk än porr

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 comments on “#11 – Kryssningsbåt (färja eller fartyg) i Noas kölvatten

 1. Tackar för omnämnandet!

  Har en kommentar rörande diskussionen om moral, jag anser inte att ifrågasättaren har rätt i sina påståenden.

  Den moral man kan föreslå som att vara medfödd är det man kan se som grundmoral, alltså att man inte mördar till höger och vänster, skaffar barn med sina barn, tar det man vill ha överallt osv osv. Dessa är grundpelare i alla fungerande samhällen, och individer som saknar detta utgör inte ett fungerande samhälle. Dock är det inte helt ovanligt att vissa ideologier gör anspråk på dessa egenskaper.

  Sedan tillkommer andra värderingar, ofta via religion, som är antingen värdelösa eller rent av samhällsfarliga. Kristendomen har en god skopa dumheter som på ett omfattande sätt har förgiftat tankegångarna världen över, men den religiösa övertygelsen att det är både OK och gynnsamt att äta fallna fiender är även detta just religiösa idéer. Vi behöver inte väga dem mot varandra, det enda vi behöver göra är att konstatera att ALLA dessa idéer är oanvändbara, samhällsfarliga och/eller människoföraktande.

  Moral är ju bara det ord vi satt på det grundbeteende vi har mot varandra som människor, allt annat är bara onödigt fluff.

 2. admin maj 16, 2012

  Tack David!
  Det är bara att återgälda omnämningen ;-)

  Du har givetvis helt rätt i dina betraktelser för övrigt och jag håller med dig.

  /John