138 – Radio Houdi hycklar och tar till flykten

2015-09-06

Detta avsnitt passar John och Anders på att både hyckla och ta till flykten

Är det verkligen åsiktsneutralt av SVT att sälja in ett övernaturligt väsens förträfflighet? Veronica Palm (S) är inte ett övernaturligt väsen, men lämnar Riksdagen och skriver roliga tweets. Och tweets som är roliga och som anses hycklande tar John och Anders upp i en strid ström. Som grädde på moset tar vi upp lite “hycklande” Facebook-poster också.

Var Gud är i flyktingkatastrofen, som utspelas i våra flöden, kan man undra? Men klart är att det är känsligt att inte engagera sig rätt. John fick spö för en tweet som folk uppenbart misstolkar och Kronprinsessan fick spö för att hon hade det “dåliga omdömet” att berätta om sin graviditet samma dag som de fruktansvärda bilderna på 3-åriga Alan Kurdi kablades ut.
Finlands statsminister erbjuder flyktingar att bo hemma hos sig och utmanar andra statschefer. Även detta misstolkas och ansågs vara hyckleri. Och Anders försvarar sin liberalism. Detta och mycket mer ryms i veckans avsnitt av Radio Houdi.

Vi avslutar med att lyssna på Statsminister Stefan Löfven som svarar på ett brev från Agnes 11 år gällande flyktingkatastrofen.

Länkar som nämns i avsnittet
* Bra insändare Pär Aronsson
* Roligt tweet av Mats Dimander
* John Houdi på Twitter: “Värst med flyktingkatastrofen är politiker som vill höja sig till skyarna eller ta billiga politiska poäng. Bläh!”
* Därför avslöjade kronprinsessan graviditeten nu
* Flyktingar får bo hos Finlands statsminister
* Här får Olle Schmidt (FP) ett utbrott på skrattande SD-politiker
* SVT visar hur flyktingströmmarna ser ut idag
* Agnes, 11, ska fika med statsministern
* Humanitär hjälpverksamhet | Humanisterna

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.