#19 – Bruce Springsteen spelar Turing-maskin?

2012-07-31

Bruce Springsteens sex av fem möjliga getingar i betyg på sin konsert i Göteborg i Expressen? Ja, DET är övernaturligt det!

Men kan Bruce Springsteen traktera en Turing-maskin så han fått betyg sex av fem möjliga??

Har Turing-maskinen något med skådespelarna Peter Stormare och Ernest Borgnine att göra eller är det bara stötvågsterapi på en innebandykonfirmation eller gör John bort sig igen inför en världskändis?

Vad sjutton är detta?

Jo, John Houdi och Anders Hesselbom är tillbaka med säsongens första avsnitt av Radio Houdi handlar det om.
Vilken annan podast kan kasta sig mellan dessa ämnen utan att blinka?
Nej, just det.

Här ett smakprov från programmet:

Välkommen till Radio Houdi säsong två (om du inte som föreningsförbundet “Vetenskap och Humanisterna” tagit livet av dig med utspätt vatten eller kokat kräftor i djupfryst varmvatten).

LÄNKAR

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 comments on “#19 – Bruce Springsteen spelar Turing-maskin?

 1. Liten instickare: Korsfästning är ett antikt avrättningsredskap – inte ett medeltida.

  Den europeiska medeltiden började, enligt vår tideräkning och historieindelning, på 400-talet och korsfästningen var (så gott som) ett avslutat fenomen då.

  Annars – bra avsnitt!

 2. admin jul 31, 2012

  Givetvis har du rätt där Samuel.
  Så bär ditt ANTIKA avrättningsredskap runt halsen med stolthet.

  Jag undviker gärna att göra reklam för mordredskap då jag är emot dödsstraff. Däremot är det ju en bra symbol för den blodtörst Jahve visar upp i Bibeln.

  Härlig kille…

  • admin jul 31, 2012

   Det är ett mordredskap, men det bär även en annan symbolik. Men symbolen hänvisar bl.a. till att Gud lät offra sin egen son. Så hänvisningen i all ära. Inte bara det, men även det. /Anders

  • Håller med om att det är rätt bisarrt att bära kors kring halsen.

   Vill bara att rätt ska vara rätt.

 3. Kantarellkungen jul 31, 2012

  En kul programpunkt vore kanske att tänka sig svenska flaggans utseende om Jesus blivit stenad, hängd eller garroterad.

 4. FIn grafik (har inte hunnit lyssna på själva podden än)! Men det är en halmgubbe att säga att almedalsjippot är en halmgubbe :). Det förutsätter att VoF gjorde jippot med avsikt att bevisa att homeopati inte fungerar. Det anser vi redan bevisat i kliniska studier. Det är snarare ett humoristiskt och folkbildande (väldigt många blir förvånade när man berättar att homeopatika bara är vatten) mediajippo för att UPPMÄRKSAMMA att homeopatika inte fungerar. Förutom att svälja pillren så visade vi även hur man tillverkar homeopatika.

  Jag förstår att man kan läsa in att vi menar att “om homeopatika fungerar borde vi dö nu” eller något sådant, och det är ju olyckligt men inte till den grad att jag tycker jippot är oärligt.

 5. En annan sak jag vill påpeka (fick inte plats i förra kommentaren) är att vi köpte pillren genom att be homeopaten i kassan om sömnmedel. I vardagligt tal tolkas det nog som “tablett som får dig att somna”, inte “tablett som hjälper kroppen mot sömnproblem”. Just den homeopaten skulle man alltså kunna anklaga direkt för jippots utfall utan någon halmgubbe (eftersom vi inte somnade).

  • admin aug 1, 2012

   Eftersom det rubricerades av VoF som “självmordsförsök”, så kan man ju tänkas att ni skulle ha dött om pillret fungerade, vilket ingen homeopat påstår. Men tricket fungerade bra, och hela Radio Houdi sällskapar när ni gör detta genom att be till Gud om att dö. Det kommer säkert också att generera publicitet, och det skapar konfrontation med en grupp som är större än homeopaterna. Med reservation för att nästa PR-trick kallas “självsövningsförsök”. ;-) Väl mött! /Anders

 6. Peter Söderlund aug 1, 2012

  Hörde att du (John) nämnde att du var “gudfader” till er bakantas barn.
  Vad innebär detta just för dig? Hade ni några “krav” på er för att få bli det?
  I senaste avsnittet av The Atheist Experience (#771, finns på iTunes), snackar dom i början av avsnittet om gudföräldrar och deras “uppgifter”.
  Jag förstår att det dom snackar om är såklart olika kristna grupper i USA, men läste på (all-mighty)wikipedia att det ungefär innebär samma sak här.
  BTW kan jag starkt rekomendera The Atheist Experience för alla som inte har lysnnat/sett det.

  Bra avsnitt!

  • I grund anser jag att man som gudförälder är den/de som tar hand om barnet om något skulle hända föräldrarna. En ära.
   Vi båda tillfällena (jag och min fru är gudföräldrar till två barn från olika familjer) så lästes avsnittet med Jesus och barnen. Ena gången av mig, andra gången av min fru. Ingen av oss tror men det är ju föräldrarna som vill ha det så precis som att de också vill att tomten kommer innan Kalle Anka i stället för efter Kalle Anka på julafton.

 7. Lill-Erik aug 7, 2012

  Ernest Borgnine i alla ära, det var kul att ni tog upp hans figur Cabbie från “Flykten från New York” är en riktig höjdare film. 
   Uppföljaren är en riktig öken rulle, 
  “Flykten från Los Angeles”.    
  Men det finns något härligt över denna film. För den såg in i framtiden på vissa områden. 
   Efter en katastrof i USA med tsunamis och islamofobi som efterföljder, får USAs  presidenten oinskränkt  makt  att försvara det kristna värderingar som finns i mellan Amerika. Sen blir filmen en av de mest ateistiska filmer som gjorts.
  Favorit replikerna är när världen håller på att gå under, och USAs försvarsmakten väntar på order från presidenten, och han svarar.
  -“Jag måste be”
  eller när hans kollegor undrar om presidenten  verkligen skall avrätta sin dotter.
  -” Likt Herren Gud skall jag offra mitt barn för att större ting skall kunna bidra till en bättre  värld”
  Men sen surfar Snake Plisken på en tsunami våg nedför “Sun set Boulevard” inför  slutstrid emot huvudskurken. Där någonstans kommer jag på att det är inte en fortsättning på Snakes äventyr. Utan att det är en dröm han har i sitt huvud 4 timmar efter det att han slogs mot “The Duke of NY, Mr À #1”