221 – Radio Houdi firar nyår (BONUS)

2017-12-31

I sista avsnittet av Radio Houdi utlovades ett allra sista bonusavsnitt på nyårsafton 2017. This is it!

I detta avsnitt går John och Anders igenom åren med Radio Houdi – från februari 2012 till nyårsafton 2017.
Det blir återblickar, anekdoter och lyssnarfavoriter.
En nostalgitripp av “guds nåde”.

Dessutom behandlas julaftons bedrifter klaras av gällande jultwitter, spelkväll och Star Wars.
Kan schack bli mer politiskt? Kan Anders uppvisa totalbiashaveri i sin politiska utläggning i förra avsnittet?
Hade Radio Houdi fel gällande växelström och stickproppar?
Nytt för första (och sista) gången: Radio Houdi presenterar “Gissa 80-talsljud”.
För ALLRA sista gången rekommenderar Radio Houdi något och ger er ett Tokigt Bibelord!

MED DET ÄR SAGAN RADIO HOUDI SLUT!
Tack alla ni som lyssnat!

Radio Houdi lever vidare på Facebook och Twitter

The Doors – The End

https://www.youtube.com/watch?v=JSUIQgEVDM4

Länkar som nämns i SISTA avsnittet

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 comments on “221 – Radio Houdi firar nyår (BONUS)

 1. Det har varit roligt under de här åren att få följa er, allt från det att ni började era trevande steg i Skeptikerpodden för snart 8 år sedan till just detta bonusavsnitt av Radio Houdi!
  Min blogg, A Magical Journey, som Anders pratar om i slutet av avsnittet startade ungefär samtidigt som Skeptikerpodden och har varit igång sedan dess. Det blev faktiskt en ny adress för bloggen under sommaren 2010 till bloggen och det är just den adressen som fortfarande finns kvar: http://dannyboston.blogspot.se/.
  Exclusivt för Radio Houdi: Från början var det faktiskt meningen att A Magical Journey skulle ha varit en blogg om trolleri! Detta ändrades dock snabbt då verklighetens magiska resa skulle bli mycket mer intressant plus att ingen skulle velat läsa om mitt trolleri! Under åren som gått så har det blivit över 8800 inlägg om vetenskap i olika former. Även att det kanske inte blivit så många inlägg i år som det har blivit de senaste åren så ger jag inte upp. Sista inlägget för året kommer vid 21:30 och sedan startar vi 2018 med nytt år och nya inlägg.
  Snart börjar ett nytt år med nya möjligheter.
  Mig hittar ni på främst på Twitter: @DannyBoston1 och där kan man fråga mig allt möjlig och jag lägger alltid ut länkar till inläggen på A Magical Journey där. Jag är en historieälskande släktforskare som har jobbat inom både data, livsmedelsindustrin, ungdomsverksamhet och olika Caféer.

  Till er John Houdi och Anders “Bisittaren” Hesselbom så önskar jag eder ett riktigt gott nytt år, god fortsättning och ett riktigt stort lycka till i framtiden vad ni än må ta er för! Vi kommer säkerligen höras av på både Twitter och andra ställen!

  Gott nytt år alla lyssnare till Radio Houdi!

  //Danny Boston, The magic man from A Magical Journey

 2. Peter stridsberg jan 1, 2018

  Tråkigt att John efter mitt mail angående att jag ville utnämna programledarna till klappträn för avsnitt 121 nu fortsätter att raljera, men nu i stället på min bekostnad – ”kommer lampan att lysa baklänges….” i stället för att helt enkelt kolla med någon (vem som helst på gatan kan säkert hjälpa till) vettig människa som har en liten insikt i hur elnätet fungerar. Anledningen till mina kommentarer har inget att göra med ämnet man raljerar över i avsnittet utan just att man raljerar och samtidigt visar en sådan grundläggande okunskap kopplat till andra aspekter av ämnesområdet.
  Det jag pekar på i mitt mail genom ett tankeexperiment är:
  ”Ta en bordsarmatur och skruva ur glödlampan (eller LED-lampan), låt kontakten sitta i och sätt ett finger på den gängade delen i lamphållaren. Håll samtidigt med den andra handen på en jordad metalldel, t ex på en radiator.
  Om det gör förbaskat ont så dra ur stickkontakten, vänd på densamma och stoppa i den igen samt förvånas över att det nu inte känns något överhuvudtaget trots att ”växelströmmen går åt bägge håll i båda polerna”.
  Anledningen till skillnaden är (som troligen många tioåringar vet), att i det första fallet så låg den strömförande fasen på den gängade metalldelen och i det andra fallet så låg nollan på den gängade metalldelen.”

  Det jag vill påvisa är att den ena ledaren i kontakten har samma potential som jordledaren och att den därför är ofarlig att hålla i medan den andra ligger på cirka 240v och därför kan vara livsfarlig att hålla i, och nej John, det har ingen som helst påverkan på åt vilket håll lampan lyser. Att det går att påvisa några effekter i övrigt beronde på åt vilket håll kontakten sitter har jag inte koll på. Troligtvis går det att mäta vissa skillnader beroende på olika kombinationer av typer av last, men det är förmodligen marginellt.

  Oavsett att John nu p g a sin okunskap flyttat raljerandet mot mig så har jag haft mycket nöje av att lyssna och kommer att lyssna klart på all avsnitt framöver, så det tackar jag för. De brister jag ville påvisa är små i förhållande till den ofantliga källa av vishet ni visat på under de här åren. Tack!

 3. Tack för alla roliga avsnitt. Lycka till med eventuella framtida projekt!

  Mvh Erik