#27 – Piratad Påve och Magnus Betnér

2012-09-25

John har varit i Italien där han lärt sig att “Djävulen bär Prada” är en film och att Påven också bär Prada. Och att en av Påvens finansiärer är rädd för pirater gör att John och Anders ringer upp komikern Magnus Betnér och pratar ingående om upphovsrätt av konstnärligt material och piratverksamheten.

John och Anders bär hundöron då de gör ett par pudlar från förra avsnittet och John berättar om en pinsam dricks-incident han gjorde i sina unga år. De kan dessutom INTE släppa deras gemensamma fascination av Pink Floyd-dokumentären och hur långt radiosignaler från Jorden nått i rymden.

John nämner att han är med i Plus SVT1 torsdag 27 september kl 21:00

Det låter med andra ord som ett helt vanligt avsnitt av Radio Houdi, eller hur?

LÄNKAR FRÅN PROGRAMMET

NOTERA! Vi nämner att vi tagit bort Feedburner-feeden i avsnittet. Vi har tagit tillbaka den feeden då så många använde den.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 comments on “#27 – Piratad Påve och Magnus Betnér

 1. AMIGA ftw!

  Har fortfarande kvar Amiga 500. Ligger på hyllan och väntar på att kopplas upp om du kommer förbi Anders. Vi kan lira Lotus Turbo, Lemmings eller SuperCars. Grymma spel!

 2. MartiN sep 26, 2012

  Hmmm… Irriterande att höra er (främst Magnus) tala om att “folk inte förstår”… Inte ett dugg generaliserande, eller?
  Det Magnus inte förstår, är att det sätt han valde att sälja sitt verk på inte var optimalt för den lilla marknad som finns i Sverige.
  Om han verkligen trodde på sin produkt, så skulle han själv lagt ut den på t.ex. Pirate Bay och sedan ge möjlighet att donera en slant. Då skulle “folk” förmodligen bli mycket mer betalningsbenägna, även om man i genomsnitt kanske skulle donera mindre än 49:-/person.
  Slå på trumman för ett sådant upplägg och du genererar goodwill, intresse och sannolikt mer pengar än genom “traditionell” digital försäljning.
  Greppet är beprövat. Jag har själv “köpt” saker på det viset – t.ex. Stina Bergmans högklassiga, mycket välproducerade långfilm Die Beauty (“Du sköna” på svenska). Kolla in hennes koncept (http://thepiratebay.se/torrent/5836647/Die.Beauty.2010.DVDRip.XviD-ThePirateBay) och intervjua henne i nästa avsnitt. Magnus konstaterade, med rätta, att branchen gjort en mängd misstag vilket lett fram till nuvarande läge. Men då så! Gör något åt det! Stina m.fl. visar på alternativ!
  Vamos!

 3. Thomas Lindroth sep 27, 2012

  Jag kan ha delat in texten på ett dumt sätt. Jag menade besök från rymden. Min poäng var att en avancerad civilisation kan komma nära ljushastigheten, och de kan vara miljontals år äldre än oss. Man kan frysa ner sig, eller resa i flera generationer. Då blir avstånden inte oöverkomliga. De kanske kan se att det finns liv här mha spektroskopi, dvs. identifiera organiska molekyler. Är inte insatt.

  Med att gud inte är utomjording menade jag en som SETI letar efter. Jag tror att en darwinistisk gud skulle missa poängen, för det skulle betyda att han kan ifrågasättas. Ordet ‘helig’ skulle förlora sin mening lite. Det är inte en sån gud de flesta troende vill ha, tror jag. De vill inte att vi (eller gud) bara ska vara maskiner, utan att vi ska vara ‘magiska’. Enligt min mening är detta en del av vad en gud är, men det kan diskuteras.

  En meningslös kommentar. Kan man säga att jorden kretsar ‘om’ solen? Då tycker jag att ‘jordens omkrets runt solen’ låter rätt, trots den vanliga betydelsen av ‘omkrets’. Man kanske kan säga att ‘jordens omkrets’ är banan av ett tänkt objekt som kretsar runt jorden.

  • Nära ljusets hastighet räcker inte särskilt långt i vilket fall. Diametern på vår egen galax ligger på runt 40000 ljusår, så det blir snabbt många många generationer. Omöjligt, få saker är helt omöjliga, orimligt, hell yes.

   • Helt riktigt, Torbjörn.
    Som jag sa i programmet kan vi inte greppa de enorma avstånden. I synnerhet då alla människor på Jorden verkar tro att vi är centrum av universum…

 4. Anders pratar om teleportering. Fast, om avståndet är ett problem. Hur löser teleportering det problemet? :-)

  Du måste ju ändå föra över informationen, från A till B. Ljusets hastighet är fortfarande den begränsande faktorn – om det inte går med framtida “warp-drive”-teknik förstås.

  Jag tror ju dessutom att vi kommer kunna teleportera en dag. I teorin är det möjligt, energi- och informationsprobemet måste lösas. Samt, kanske det viktigaste, den etiska aspekten av en teoretisk teleportering.

  Vem vet vilket det etiska problemet är? :-)

  Lovar att dyka in med svaret om ingen kniper det.

  Bra avsnitt i vanlig ordning!