#28 – The Speedy Gonzales Show

2012-10-02

Välkommen till det snabbaste ordinarie programmet hittills av Radio Houdi. Därför kallar vi det The Speedy Gonzales Show.

Detta – i jämförelse – korta program börjar med showbizanekdoter: Johns berättar om ett oförglömligt firmagig i helgen som var och en incident för många år sedan där ett trick verkligen gick fel (som tack och lov är preskriberat nu) samt kändispotential i TV.

I detta program pratar John och Anders även om 9/11, säkerhetskontroller på flygplatser (igen), Johns deltagande i SVT Plus om betaltelefonlinjer, svarar på kommentarer om förra avsnittet om piratkopiering med Magnus Betnér, Onans befruktelser i Bibeln och mycket mer!

Hinner John och Anders verkligen med att prata om allt detta på så kort tid. Jajamensan. Det ÄR ju faktiskt Radio Houdi.

KLIPP FRÅN PLUS (SVT)

Se även John Houdi göra cold reading på Plus programledare samt prata om cold reading på storseanser i Mittnytt.

Efterlysning:
Vi söker tips på tokiga saker som troende tror på. Vi vill veta vad kristna tror på, scientologer, antroposofer, muslimer, och så vidare. Det behöver inte vara ovanliga saker, men det ska vara konstiga saker i den bemärkelsen att det strider mot vad vi vet om verklighetens beskaffenhet. Maila oss på radiokontakt@radiohoudi.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 comments on “#28 – The Speedy Gonzales Show

 1. Mikael okt 2, 2012

  Jag såg dig på Plus John. Synd att de påannonserade dig med falska fakta. De sa att du skulle berätta om spågummornas knep för att få folk att prata längre, men sen fick man inte veta nåt om det.

  Kan du här lite kort berätta istället? Hur gör de för att hålla kvar folk längre i samtalet så att de inte lägger på?

 2. Har du tänkt öppna en spålinje? ;-)

  Tror det togs upp i webbklippet på Plus hemsida
  http://www.svt.se/plus/artiklar/trollkarlen-forklarar-spatjanster

  Ganska enkelt; prata långsamt och ställa frågor och följdfrågor. Få en relation till den som ringer så att denne tycker det är “trevligt att prata”. När “korten” läggs ut så låt det ta tid (ja, jösses vad lång tid det kan ta att blanda tarotkorten och lägga en stjärna ibland).
  När samtalet håller på att avslutas säger de typ “Oj, jag ser en sak till i dina kort” eller liknande.

  /John

 3. Mikael okt 2, 2012

  Nejdå, bara intresserad av psykologin bakom fenomenet :)

  Tack för beskrivningen.

 4. På den tiden jag hade en iPhone så köpte jag en del musik på iTunes. Men eftersom Android passar mina behov (mycket) bättre kan jag idag inte lyssna på musiken i min telefon (det ska gå att synka sin iTunesmusik med Andorid, så länge den inte är DRM-skyddad, men det är det jag köpte). Den dagen då iTunes släpps för mer än appleprodukter så kommer det åter att bli intressant, tills dess är det för mig en produkt jag s****r högaktningsfullt i. Tyvärr.

  I det här fallet är jag sugen på att skaffa musiken från mer “suspekt” håll, pga att apple beter sig som de gör. Jag har ju köpt musiken en gång.

 5. Torbjörn;
  Du menar typ att den dagen Coops egna varor även säljs på ICA?
  Skämt åsido.

  Du har rätt att bränna det du köpt på iTunes till en CD. Den CD:n kan du sedan rippa igen till en annan spelare om du vill.

  /John

 6. Anders okt 3, 2012

  Är det bara jag som hörde spöken gå på ett knarrande golv i bakgrunden? Någonstans i inledningen hände det!

  Måste vara någon slags sensation!!!

  • Eller så var det min 10-åriga dotter som öppnade skjutdörrarna till kontoret och tassade in för att låna min frus iMac…

   /John

   • Anders okt 3, 2012

    Nä, tror du det? Man kan aldrig vara säker så det var nog spöken…

 7. Apropå Betnér så påstod ju inte mannen som mailade att Betnér nödvändigtvis skulle få in alla pengarna, via Piratebay, men att han skulle få in mer pengar på det sättet , än vad han fick nu och måhända också skapa goodwill som skulle ge honom mer livepublik och “köpare” i framtiden.

  Det stora problemet ligger ju i hur branschen betett sig. Inte bara Jan Stenbeck fattade att teknik slår både politik och moral. Man måste anpassa sig till hur verkligheten ser ut.

  Jag suckar också åt ungdomar som beklagar sig över att 99 kronor i månaden för Spotify är för dyrt, men det är så tillvaron ter sig nu.