#31 – Ät kalk och brinn i helvetet

2012-10-23

Gry och Anders på Mix Megapol normaliserar vidskepelsen att tro på spöken. Mickan i Solsidan går till medium och Loreen äter kalk för att hon är “försurad” som en insjö.
Radio Houdi, din rationella tröst i podcastbruset, pratar hellre verklighet som Windows 8, den maskerade trollkarlen som avslöjar trolleritrick på TV, helvetet, forumtroll och en humanistisk konsert.
Och kommer John och Anders krypa till korset?
Detta är inte HELLenius Hörna, detta är Radio Houdi avsnitt 31!
Häng med.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 comments on “#31 – Ät kalk och brinn i helvetet

  1. Jag har massor att kommentera, men lite stressigt på jobbet just nu. Men tänkte det ni säger om google+. De flesta som jag ser posta på G+ är ingenjörer, IT-tekniker, programmerare och relaterade yrkeskategorier. Tycker själv att G+ är som facebook borde ha varit och hänger där mycket mer (använder nästan bara facebook till att lägga ut bilder på ungen, så man inte behöver maila alla i både sin egen och fruns släkt).

  2. Nu tänkte jag kommentera lite om det här med att använda dina tricks. Jag har köpt några videos och en bok med tricks från dig. Om jag inte minns helt galet var silk in cone beskrivet i boken. Jag har använt denna ett par gånger (tex på en fest där jag jobbar, samt på en förening där jag är en av de mer aktiva medlemmarna). Dock har jag gjort lite av en grej av att jag är nationalekonom och ska berätta hur rika personer gjorde när de undvek förmögenhetsskatten, på den tid då den fanns. Vänsterhanden är då den svenska banken, och papperskonen är den utländska banken i valfritt skatteparadis, och näsduken representerar pengarna. Pengarna försvinner sedan spårlöst från den svenska banken och dyker upp lika oförklarligt i skatteparadiset, för att sedan, när pengarna behövs, dyka upp hemma. Utförandemässigt ligger jag rätt nära dig (ja, inte skicklighetsmässigt då, utan bara vad som sker när), men med den extra storyn tycker jag ändå jag lagt till något extra till numret så det blir eget. Nu har jag ju inte gjort det professionellt på något sett heller, utan enbart för kompisar/kollegor, vet inte om du anser att kraven är olika då? Vad anser du om någon i stil med Jörgen Mörnbäck skulle göra ett av dina trick (kanske något överdrivet för att passa in), som en del av en imitation av dig?

    Måste bara säga att silk in cone är SÅ skoj att köra för frun, hon har sett det minst 15-talet gånger, och det är det enda trick hon ännu inte listat ut hur jag gör :D . Och när jag trollar enbart för frun har jag inga betänkligheter vad gäller stöld av tricks :)

  3. Torbjörn; Så här ligger det till: Tricket är inte unikt med mig. Det enda jag lagt till är viss teknik och användandet av flashpapper. Jag har delat med mig av rutinen i mina lecture notes så det är helt OK att köra den. MEN det som man bör undvika är att göra tricket med den musik jag använder och med samma manus. Du har ju löst det galant med ett annat manus så det är helt okej.