#36 – Det utspädda podcastavsnittet

2012-11-27

Något som blir utspätt så det inte finns en molekyl av det verksamma ämnet är magi utöver det vanliga, anser en del.
Därför svingar vi vår trollstav över detta avsnitt, späder ut det och ser till att det blir det starkaste och potentaste avsnittet ever!
Upprinnelsen är att en homeopatisajt (på latin: “homeo-patetikum sajtus knasus”) reagerade på en metafor John nämner från avsnitt #35 av Radio Houdi. De blev så frustrerade att de stavade fel på Radio Houdi och felciterar och missuppfattar medvetet. (o)strukturerade tankar svarade på falsarierna på ett ypperligt sätt.

I övrigt pratar John och Anders om klimatskeptiker, Swedish House Mafia, Darin, Stjärnklart, Back Street Boys, Dennis Pop och Max Martin, det här med skolavslutningar, Sverige Demokraterna.
Vi avslutar med ett tokigt heligt ord!

Häng med!

Richard Dawkins förklarar Homeopati

Och här en svensk sajt med namnet ”Hur homeopati fungerar”

LÄNKAR FRÅN PROGRAMMET

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 comments on “#36 – Det utspädda podcastavsnittet

 1. Om man för ett ögonblick (ett mycket mycket kort sådant ..,.) gör antagandet att homeopaterna har rätt, så borde man kunna hävda att skeptikers ”bevis” mot homeopati, överdoseringen av ”sömnmedel” inte fungerar, eftersom man tar för mycket. För att homeopat-”sömnmedlet” skall bli riktigt riktigt farligt borde man tvärt om ta en extra liten dos, kanske späda ut det ett par tusen gånger till, och sedan ta en droppe. Då skall ni se att medvetande nivån sjunker farligt låg

 2. Precis, Per!
  Det innebär att de som inte alls använder homeopatika får i sig MEST av det verksamma ämnet.
  Det är verkligen en trolldryck fylld av magi.

  Men betänker man när homeopati kom så var det ju bättre att ”behandla” sjuka med något ofarligt som inte har några biverkningar (då det inte finns något i dem) än att t ex åderlåta folk eller ge dem vissa avkok av farliga växter/svampar…
  Att sedan folk var mer vidskepliga och mindre belästa på den tiden hjälpte ju till

  Kontentan är; drick en kopp kaffe när du är förkyld så kommer du att vara fri från förkylningen om en vecka.