#51 – Radio Houdi går på djupet

2013-09-10

50_Radio Houdi_gar_pa_djupet

Det är tisdag och det är dags för NYTT avsnitt av Radio Houdi med John Houdi och Anders Hesselbom!

John erkänner sin narcissistiska ådra när han berättar om ett hemma-hos-reportage Expressen gör med honom. Anders avslöjar sig som kompositör av Commodore64-musik.
Men denna gången går John och Anders på djupet när det gäller Mästarnas Mästare som hör “spöken”, popsångare som tror på astrologi och är tveksam till Darwin, den kosmiska kalendern och mycket, mycket mer.

Glöm inte länkarna under klippet. I detta avsnitt har vi massor att se och lyssna på.

OBS!
När detta podcastprogram var färdigklippt visade det sig att avsnittet med Ebbot Lundberg i Värvet #87 har – på Ebbots önskan – spelats in på nytt. De referenser gällande astrologi och Darwin vi nämner i vårt podcastavsnitt finns inte med i den nya inspelningen. Då Värvet-avsnittet trots allt kom ut och var ute ett par dagar beslutade vi oss att ändå köra vårt avsnitt till fullo. Tack Kristoffer Triumf för att vi fick citera från Värvet. Vi har även lagt in en brasklapp om detta i absoluta slutet av Radio houdi #51.

The Atheist Nightmare – A Simple Question

LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET
▶ The Atheist Nightmare – A Simple Question
▶ Atheist Nightmare – Bananen
Deltagarna i ”Mästarnas mästare” har flyttat in i ett hemsökt hus: Ligger i sängen med kalla kårar – Aftonbladet 
Ebbot Lundberg – VÄRVET
Astrology debunked
▶ Penn & Teller om Astrologi på 60 sekunder
Cosmic Calendar
▶ Carl Sagan om astrologi
▶ Carl Sagan om evolution
Musik av Anders Hesselbom
Tysk schäferhund – Wikipedia

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

One comment on “#51 – Radio Houdi går på djupet

  1. Det där med evolution vs design som Anders sa… det är ett korrekt argument, men för de som jobbat med stora verkliga system så är det inte uppenbart att någonting som “designats” av människan nödvändigtvis är så “purposeful” som Anders säger.

    Man brukar prata om evolution där också, där man bygger till och bygger om och ändrar år efter år. Vägsystemet är ett bra exempel – det är fullt av konstigheter och krokar som allt byggts av människan över tiden. Men det är knappast särskilt optimalt eller väldesignat jämfört med vad man kunde gjort om man börjat med ett tomt papper.

    Så rent hypotetiskt kunde man argumentera att människan på samma sätt har formats av en gud eller grupp av gudar över viss tid och detta resulterat i alla konstigheter när man aldrig fått chansen att börja om från början. Istället har man byggt om det man har till att överkomma problem som dykt upp på vägen. Men å andra sidan är ju detta omöjligt att särskilja från evolutionen som den fungerar.