#71 – Radio Houdi ser på freakshow

2014-02-16

Rubrik Radio Houdi #71

Nytt avsnitt av Radio Houdi som denna gång ser på freakshow

John äter solrosfrön och förvandlas till ett freak på akuten.
Anders har botaniserat freakiga skivomslag och fastnade för ett magiskt omslag med illusioner på skiva.
Vad har freakshows och sideshows med Radio Houdi att göra? Hur kan “hummermannen”, en uppstoppad val, fakirer och Gabora – gorillakvinnan fascinera så? Och hur var det med Elefantmannen och Fantomen på operan? Var de med på freakshows?
Och är inte True Detective en lysande aktuell tv-serie när det kommer till freakshow?
Men så kommer vi till en annan freakshow när vi diskuterar kreationister. Allt toppat med ett ljudklipp av Richard Dawkins.

Välkommen till showen som gör något av inget. Välkommen till freakshowen Radio Houdi.

Histiorien om freakshows

LÄNKAR SOM NÄMNS I AVSNITTET
John Houdi var nära att dö i allergichock | Expressen Nöje
Visuell magi på skiva.
Lot of Three 3 x Sanford The Great Magic Show LPS Mr 1 2 3 Complete Set | eBay
Sounds of the Sideshow – Volume 1
Carnivals Fat Boy and Lobster Boy – Freakshow
History of the Circus Sideshow – Freakshow
Elefantmannen – IMDb
True Detective – IMDb
Atheism explained i 45 seconds – Think Islam
Anders Hesselbom: Muslimska halmgubbar eller träffsäker satir?
Richard Dawkins – Ultimate Boeing 747 gambit

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

One comment on “#71 – Radio Houdi ser på freakshow

 1. Anton feb 19, 2014

  Anders,

  Du nämnde i förra avsnittet att enligt medlemmarna på Filosofi-forum så räcker inte endast din frånvaro av gudstro för att kvalificera dig som ateist. Hur ser de på ateism och vad ”kräver” de av en sann ateist? Blev lite nyfiken.

  Har även funderat lite kring agnosticism. Det är ju många som på frågan om de tror på gud väljer att kalla sig agnostiker, med betydelsen att vi aldrig med 100% säkerhet kan veta om gud finns eller inte.
  Men i min värld så hindrar det inte att ändå ta ställning för vad man finner mest troligt. Själv kallar jag mig ateist men skulle inte påstå att jag med 100% säkerhet VET att en gud/gudar inte existerar. Jag håller det dock för exeptionellt osannolikt (likt förekomsten av enhörningar, spaghettimonster och påskharen). Så jag är ju även en agnostiker. Och det anser jag att vi alla egentligen är. Att påstå att man VET att gud finns eller inte finns, tycker jag känns lika förmätet.
  Att däremot på frågan om guds existens STANNA vid agnosticism känns för mig lite som att ”fega ur” och att helt enkelt inte svara på frågan (kanske på grund av att man aldrig ställt sig frågan på allvar).
  Vad jag vill säga är väl att jag egentligen inte ser agnosticism som en livsåskådning utan mer som en observation, ett faktum. Är jag helt ute och cyklar?
  Kallar du dig agnostiker? VET du att gud inte finns eller håller du det ”bara” för högstosannolikt? Eller har vi olika syn på begreppet agnosticism?

  And now to something completely different…

  John,
  Hur mycket övar du nu för tiden när du giggar så mycket. Står du fortfarande i timmar om dagen och över palmeringar och falskkuperingar? Eller håller du hantverket igång genom att jobba?

  /Anton